måndag, januari 04, 2016

Skivrecension: Trickbag

TRICKBAG
Candyville
Magic CD 0006 (42 min)
Det vore synd att anklaga sexmannabandet Trickbag för att vara nyskapande, men det de gör gör de väldigt bra. Instrumentinsatserna är genomgående utmärkta. De låter verkligen som ett band. Kanske ska ändå Tomi Leino lyftas fram lite extra. Antalet bluesgitarrister som har förlyssnat sig på Clapton och Hendrix och vill spela solon som vägrar ta slut är många. Och visst, det kan vara kul i rimliga doser. Men Leino verkar ha Hubert Sumlin som förebild. Han spelar det låten behöver, inte det egot kräver. Alla solon på skivan – oavsett instrument – är väldigt sparsmakade.
Bland de mestadels egenskrivna låtarna utmärker sig munspelaren Steve Westons You Should Have Listened To Your Mother, drivet av Diddleybeatet, sångaren Tommy Mobergs skönt sädiga You Mystifies Me (skriven med James Harman) och avslutande Saturday av ibland inhoppande munspelaren Stefan Dafgård.
För oss som är svaga för vad som pågick i Chicago och Memphis på femtiotalet är Trickbag goda förvaltare av arvet. Och de bör upplevas live.

Läs mer om liknande:
Konsertrecension: Trickbag 
Skivrecension: Eric Clapton
Konsertrecension: James Harman
Bokrecension: Highway 61 - Crossroads On The Blues Highway 
Publicerades ursprungligen i Jefferson.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida