söndag, december 12, 2010

Mega Piranha - inte ryskt psykologiskt drama


 Mega Piranha (2010)

En amerikansk politiker dör i Venezuela när han är ute i en båt med en lokal politiker och några bikinitjejer (förstås). De amerikanska myndigheterna tror att det kan vara terrorister inblandade (förstås) och en agent skickas till platsen (förstås). Det visar sig snart att förövarna är jättepirayor som varit försöksdjur i ett experiment som gick fel (kanske inte lika självklart). Den amerikanska agenten, som av någon anledning inte kallar på förstärkning, tvingas nu inte bara ta itu med pirayorna utan även med Venezuelas armé. Den består av folk som pratar jättehögt och springer långsamt.

***Spoiler!***

Den första planen går ut på att utrota pirayorna med granater och kulsprutor. Planen misslyckas. Fiskarna hotar nu att nå Floridas kust inom 24 timmar. Hur ska detta sluta? Ganska snart lär sig pirayorna flyga över regnskog som separerar två floder, invadera städer genom att hoppa upp ur vattnet och kamikazekrascha på hus (som förstås börjar brinna) och strax sänker de ett amerikansk hangarfartyg.

***Spoiler slut!***
Det här är intrigen i Mega Piranha, en av de mest underhållande filmer du eventuellt inte sett. Manus, klippning, dialog och agerande är i klass med en Beck-film. Det här är en film som inte ens är ett år gammal och redan fått något av kultstämpel. I uselhet infriar den alla löften som nazizombiefilmen Dead Snow lovade men inte höll. Det räcker inte att en film är usel, den måste vara det på ett underhållande sätt.

Mega Piranha
är en Monty Python-sketch som vägrar ta slut. Det finns fler luckor i handlingen än det finns...tja, jag vet inte vad jag ska jämföra med. Än det finns trumsolon på Deep Purples liveskiva Made In Japan, kanske? Har ni inte hört den skivan så finns där ca tre trumsolon per låt.

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Tommy sa...

Mega Piranha kan vara 2010 års bästa film. För en gångs skull är vi eniga. Jag trodde dock aldrig att du skulle uppskatta ett mästerverk av denna nivå.

10:08 em  
Blogger Ola Claesson sa...

Tja, jag försöker höja min kulturella nivå lite. :)

11:07 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida