fredag, juni 19, 2009

Intervju med Kraftwerk-grundare

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxNjQvtH28EL8Eo2vZ8T9TBskDY1ncEz9zdD1vz7fPLTW2FBTKQUoZ7THu_A3zQMHJfFolcmgQBmaywos78BPddRmhxMeTt889mebEVtHgLkbVs0nQQ0TN1yVxdvYAwlggCuFZ/s400/kraftwerk.jpg

För många verkar musiken vara ett medel för att bli kända. För vissa är det tvärtom - något att gömma sig bakom. De tyska syntpionjärerna Kraftwerk är ett av de mest legendariska banden med stora kommersiella och konstnärliga framgångar bakom sig. Deras strävan efter anonymitet gick så långt att de ställde dockor/robotar på scenen när de turnerade. Det var svårt att se någon skillnad. Kraftwerk har aldrig varit ett band som hoppar runt och säger saker som are you ready to rock?

Ralf Hütter är den sista kvarvarande medlemmen från den mest kända uppsättningen efter Florian Schneiders avhopp förra året. Karl Bartos och Wolfgang Flür lämnade bandet 1989 efter 25 år.

Sedan mitten av åttiotalet har de bara gjort två skivor med ny musik och intervjuerna har kommit ungefär lika glest. Trots detta blir Kraftwerks roll större och större i en tid när allt mer musik skapas med dator istället för gitarr.

Här är ett samtal från The Guardian med ingen mindre än Ralf Hütter. Läs och njut!
I wake up in the morning, I brush my teeth, I go to the studio, I work, I go back home, I eat, I sleep.
Vem sa att tyskar inte kan rocka?

Läs om tyska funkbandet Can och deras skiva Tago Mago.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida