torsdag, maj 21, 2009

Lennart Persson 1951-2009

http://halvar.files.wordpress.com/2008/10/3.jpg

Det finns många som uttryckt sin saknad efter och kärlek till Lennart Persson, som gick bort i tisdags efter en kortare tids sjukdom. Andres Lokko och Jan Gradvall bl a. Det är konstigt att någon man aldrig träffat kan influera så mycket. Han skrev en gång man kan inte hålla på att tjafsa om Al Green hela tiden. Men det är svårt att låta bli.

Det är svårt att inte tjafsa om Lennart också. Han skrev med så mycket kunskap och kärlek att det är svårt att inte bli inspirerad. Utan honom hade denna bloggen inte funnits. Även om man inte kan hålla på att lyssna på musik hela tiden och jaga skramliga gitarrsolon när man borde vara vuxen och veta bättre så är det svårt att låta bli. Det visste Lennart och han förmedlade det med storögd entusiasm och ständig nyfikenhet. Han kunde också formulera sig på ett sätt som får mig att känna det här måste jag höra.

Idag kan jag tycka att det finns en charm i all den där präktiga, brittiska, farbroderliga let´s-have-a-cuppa-tea-attityden. Den säger så mycket om en tid då folk i skivstudior och radiokorridorer fortfarande gick runt i vita laboratorierockar, som om de var del i något rymdforskningsprojekt. Och det var de ju, på sätt och vis. - om The Kinks Live At The BBC

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida