onsdag, mars 04, 2009

Kinas regering har rätt om Oasis

http://myplay.com/files/imagecache/photo_345_square/files/artist_images/oasis.jpg

Det engelska rockbandet Oasis är inte välkomna i Kina, rapporterar Dagens Nyheter. Bandet anses vara "opassande". Den kinesiska myndighetens motiveringen lyder i sin helhet:

Vi gillade Oasis två först skivor, men sedan deras andra album (What´s The Story) Morning Glory? 1995 har bandet systematiskt valt att förstöra sin karriär. Noel har konsekvent vägrat skriva minnesvärda melodier, men några få välkomna undantag på Don´t Believe The Truth från 2005, och Liams röst ska vi inte prata om. Den sångare som en gång var en så frisk fläkt i en allt för vattenkammad tid, har under de senaste åren blivit en parodi på sig själv. Det har även kommit till vår kännedom att bandet är ännu sämre live än på skiva och därför kan vi inte tillåta att deras planerade konserter i Peking och Shanghai genomförs. Vi har ett ansvar gentemot ungdomarna. De skulle kunna få för sig att det är så här stel, trist och oengagerad rockmusik ska vara - det och Liams allmänna löjlighet. Bandet är helt enkelt inte kul längre. Härav väljer vi att tacka nej till Oasis förfrågan om att spela i vårt land.
Tänk om svenska myndigheter kunde vara lika kloka och omdömesgilla i sina val av artistbokningar och i sitt ansvar för ungdomens musikvanor.

Påståendet om att Kinas avoghet till Oasis skulle vara kopplad till bandets medverkan i en konsert till stöd för motståndsrörelsen i Tibet är bara en nazihomofolkparti-komplott.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida