torsdag, juli 17, 2008

Jim Jarmusch x fem eller sex

Jag har länge varit nyfiken på amerikanska regissören Jim Jarmusch - inte minst hans frisyr - men har inte sett så många av hans filmer. Neil Young-dokumentären Year Of The Horse, Blind Man och Coffee & Cigarettes har jag sett och fallit för hans vackra bildspråk och lätt skruvade berättarperspektiv (även om Dr Tom Waits i den sistnämnda förmodligen var mer eller mindre sig själv).
Som ett direkt resultat av denna lucka i min allmänbildning visar nu SVT fem av hans filmer. Först ut redan nu på lördag är hans senaste film Broken Flowers med Bill Murray i huvudrollen och sedan följer Stranger Than Paradise (måndag), Down By Law (tisdag), Mystery Train (onsdag) Night On Earth (nästa måndag) och Ghost Dog: The Way Of The Samurai (nästa tisdag).
Vid en närmare titt verkar det som om Broken Flowers inte ingår under rubriken Jim Jarmusch x 5. Vet inte varför den sänds just nu men den är en trevlig bonus.
Vill man se Iggy Pop och Tom Waits ta en fika - och det vill man - gör man det här. Gillar man film har SVT överlag en fin cineastsommar planerad. Läs här. Fortsatt mulet, någon?
Dagens låt är Midnight Train To Georgia av Gladys Night & The Pips.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida